Protivirusni programi so pomemben del programske opreme, ki skrbi za večjo varnost našega računalnika. Kdo bi si želel pojavljanje motečih oken, počasno delovanje računalnika, krajo podatkov, denarno prevaro in podobno. Zavedati se je potrebno, da poleg virusov na naše računalnike prežijo tudi druge oblike nevarnosti. Splošno jih imenujemo nezaželena programska oprema (ang: malware) med katere poleg virusov sodijo tudi vohunski programi (ang. spyware), trojanski konji (ang: trojan horse), črvi (worm), nezaželena pojavna okna (pop-up) in drugi.

Med boljšimi brezplačnimi namenskimi programi, ki znajo varovati oziroma odstraniti tovrstno škodljivo programsko opremo so zagotovo spodnji štirje. Večina je brezplačnih za domačo uporabo, za računalnike v podjetju pa bo potrebno izbrati katero izmed plačljivih licenc.

  1. Spybot: Search & Destroy 2
  2. Malwarebytes Anti-Malware
  3. SUPER AntiSpyware

Preizkusite katerega izmed njih in morda boste presenečeni kaj vse od nezaželene programske opreme se nahaja na računalniku. Ali pa boste po enournem pregledu zamahnili z roko in se počutili dobro ob izpisu, da je vaš računalnik popolnoma brez nezaželene programske opreme.

Če niste prepričani kaj počnete in boste potrebovali pomoč pa se le obrnite na strokovno računalniško pomoč. Z veseljem bomo pomagali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit