Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in določajo medsebojne pravice in obveznosti podjetja Miha Bradač s.p. (v nadaljevanju ponudnik) in kupca. Pogoji veljajo tudi za ostale poslovne partnerje in stranke, razen če to v medsebojni pogodbi ni drugače določeno.

Ponudba

Ponudnik ponuja izdelke, ki so lahko ukinjeni modeli, modeli z manjšimi praskami ali rabljeni modeli. Ponudba je takšna kot je predstavljena na internetnih straneh in je neobvezujoča. Podrobnejši tehnični podatki in fizični izgled blaga je možen preko elektronske pošte, telefona ali osebno po predhodnem dogovoru s ponudnikom. Ponudba velja do razprodaje zalog.

Cene

Vse cene so v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost. Veljavnost cene za izbrano blago ali storitev velja na dan sklenitve nakupne pogodbe oziroma po ponudbi, ki jo prejme kupec. Veljavnost predračuna je navedena na samem predračunu. Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno. V primeru, da se cena tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oziroma ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V primeru, da so osebni podatki kupca oziroma podatki o pravni osebi netočni oziroma pomanjkljivi, naročilo ne bo upoštevano.

Nakup

Izdelke oziroma storitve lahko kupec naroča 7 dni v tednu in 24 ur na dan tako, da pošlje naročilo preko elektronske pošte info@iti.si ali preko telefona vsak delovni dan med 08.00 in 16.00 uro. Kupec, ki vrši nakup na daljavo preko telefona ali elektronske pošte je seznanjen z izgledom in stanjem naročenega blaga oziroma informacijami o storitvah.

Načini plačila

  • Z gotovino ob prevzemu pošiljke
  • Plačilo po povzetju
  • Plačilo z nakazilom na transakcijski račun

Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga osebno ali ob prevzemu blaga osebno, ki ga dostavi dostavna služba (Pošta Slovenije). Ob prejemu pošiljke na dom plača kupec odkupnino z gotovino (vrednost naročenih izdelkov + poštnina). Strošek pošiljanja je obračunan po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. V primeru, da se kupec odloči za plačilo izdelkov po predračunu, kupcu ponudnik po elektronski pošti pošlje predračun, ki ga kupec poravna na transakcijski račun (TRR) podjetja. Predračun kupec poravna bodisi preko spletne banke ali osebno na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji. Ob prejemu obvestila o plačilu predračuna kupca izdelek ponudnik pošlje na kupčev naslov.

Dostava

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Kar ni na zalogi oziroma v kolikšnem času je dobavljivo je navedeno pri posameznem artiklu oziroma v ponudbi. Dostava preko dostavne službe Pošte Slovenije. Strošek pošiljanja je obračunan po veljavnem ceniku le-te, razen v primeru, ko je ob izdelku navedeno drugače. Za poškodbe med prevozom ponudnik ne odgovarja. Vse izdelke, ki nimajo proizvajalčeve embalaže ponudnik ustrezno zapakira in zavaruje pred poškodbami. V kolikor je kupec v času dostave na dom odsoten, prejme obvestilo poštarja, s katerim prevzame pošiljko na lokalni pošti. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Osebni prevzem je mogoč ob poprejšnjem dogovoru med ponudnikom in kupcem.

Vračilo poškodovane pošiljke

Kupec je pri prevzemu pošiljke dolžan pregledati njeno vsebino. V primeru fizičnih poškodb pošiljke ali v primeru da manjka njena vsebina in pošiljka kaže znake odprtja, je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) reklamirati pri dostavljavcu (Pošta Slovenije), ki je dolžan rešiti reklamacijo na svoje stroške, če se mu dokaže odgovornost. Poškodovano pošiljko v nespremenjenem stanju kupec odnese na najbližjo pošto in izpolne reklamacijski zapisnik ter jo vrne na naslov ponudnika.

Vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14-ih dneh od prejema blaga brez navedbe vzroka odpove pogodbo. Rok prične teči z dnevom, ko je kupec blago prevzel. Najkasneje v 30-ih dneh od obvestila o odpovedi pogodbe mora kupec ponudniku vrniti nepoškodovano kupljeno blago brez odškodnine, pri čemer pa mora nositi neposredne stroške vračila predmeta nakupa. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. V obratnem primeru se kupnina ne vrača. Priložena mora biti kopija računa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 14-ih dneh od prejema blaga, in sicer na elektronski naslov ali pisno na naslov ponudnika. Ponudnik vrne kupnino najkasneje v roku 30-ih dni od prejema vrnjenega blaga. Ponudnik ne bo sprejel pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskemu listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Informacija o garanciji je navedena tudi v predstavitvi artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo. Garancije ni mogoče uveljavljati za popravilo okvar nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe, neupoštevanja navodil o uporabi izdelka in napak zaradi višje sile. Za izgubljene podatke ponudnik ne odgovarja.

Odgovornost ponudnika

Ponudnik se bo trudil zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnost artikla, rok dobave ali cena spremeni tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti vseh podatkov na spletni strani. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o morebitnih spremembah, se z njim poizkušal dogovoriti o rešitvi, ki bo v zadovoljstvo tako kupcu, kot ponudniku.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko kupci pošljejo po elektronski pošti ali po klasični pošti na naslov ponudnika. Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Ponudnik bo v 5-ih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik in kupec se zavezujeta, da bosta storila vse kar je v njuni moči, da morebitne spore rešita sporazumno. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Varnost podatkov

S potrdilom nakupa kupec dovoljuje, da ponudnik upravlja z njegovimi osebnimi podatki. Ponudnik se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Zbrane osebne podatke bo ponudnik uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja, informativna gradiva, ponudbe, račune in druge potrebne komunikacije.

Omejitev odgovornosti

Vsebina spletnih strani je informativnega značaja. Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršnokoli morebitno škodo, ki bi obiskovalcu nastala kot posledica uporabe spletne strani ali informacij na spletnih straneh. Ponudnik bo pri oblikovanju teh spletnih strani skušal zagotavljati ažurnost in točnost podatkov vsebovanih na teh spletnih straneh, vendar za njihovo točnost in celovitost ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti, ki bi izvirala iz njihove uporabe.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani (v celoti ali delno) brez predhodnega obvestila. Spletne strani vsebujejo tudi povezave do spletnih strani drugih fizičnih in pravnih oseb, za katere ponudnik ne spejema nikakršne odgovornosti za njihovo delovanje in vsebino. Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitno občasno nedelovanje spletne strani.

O piškotkih

Spletna stran www.iti.si uporablja piškotke za analizo prometa in izboljšanje uporabe spletne strani ter uporabniške izkušnje. Z uporabo spletnega mesta www.iti.si se strinjate z uporabo piškotkov.